Koningsdag in Grootebroek

Koningsdag in Grootebroek is altijd een groot feest!

Volg de organisatie van Koningsdag Grootebroek via TwitterFacebook (vrienden) en onze Facebookpagina. Hierop zullen ook de laatste wijzigingen gemakkelijk te volgen zijn.

Op dit kaartje kun je zien waar we de activiteiten houden.
kaartje-parcours-attracties-koningsdag-grootebroek
https://www.google.com/maps/d/edit?mid=zRQ9SUx3Fs20.kZUVy_x9jaD4&usp=sharing

Officieel sinds 1991 wordt Koningsdag in Grootebroek gemeente Stede Broec ook groots gevierd. Het Oranjecomité bestaat uit vrijwilligers die een zo uitgebreid mogelijk programma samenstellen voor Koningsdag.

Voor zowel kinderen, senioren als gezinnen is er in Grootebroek zorgen we ervoor dat het weer een feest wordt om nooit te vergeten. Gedurende de hele dag zijn er demonstraties, straattheater, dans- en muziekvoorstellingen maar ook sportieve activiteiten waaraan de bezoeker zelf kan deelnemen.

Het middagprogramma wat wordt ingevuld door het Oranje comité is gratis en wordt mogelijk gemaakt door onze sponsors en door middel van de opbrengst van een collectie die wordt gehouden. In de ochtend zijn er weer de traditionele activiteiten, dus een fietsoptocht en een aubade van Fanfare Irene bij Het Rigtershof. In de middag en avond zijn de Zesstedenweg, Raadhuislaan en Burgemeester Schrijnderlaan verkeersvrij en vol met activiteiten.
Op Koningsdag kunnen kinderen zich ook dit jaar laten schminken (kijk op de pagina met kinderactiviteiten voor de tijden en locaties).

We hebben dit jaar weer een feesttent die meerdere dagen staat op het parcours waarin de optredens van bands, artiesten en dj’s gepland staan. Overdag zijn er diverse terrassen op het parcours. De feesttent en het avondprogramma is in handen van het Raadhuis Festival.

Dit jaar zal opnieuw een programma worden georganiseerd door dorpshuis De Stek.Het is de moeite voor jong en oud om dit feest met zijn allen te vieren. Om te komen kijken of actief deel aan te nemen. Dit jaar is Koningsdag in Grootebroek een mix van oud en nieuw. Er zijn oude vertrouwde elementen die worden herhaald zoals het tentoonstellen van museale motoren. En ondertussen kan de jeugd zich op allerlei gratis aangeboden attracties vermaken. Het programma overdag is ontzettend breed.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van het “Vrienden van het Oranje comité” en de inzet van vrijwilligers vanuit
IJsclub Grootebroek en Stichting Entertainment en Cultuur West Friesland en Halloweenfair Westfriesland.

Volg ons

   

Facebook

1 month ago

Koningsdag Grootebroek

Goede tip, steun Scouting Arcadia GrootebroekWillen jullie ons sponsoren? ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Koningsdag Grootebroek

Koningsdag in Grootebroek en Bovenkarspel .2018 ... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Koningsdag Grootebroek

wow wat een ruimte voor Raadhuis Festival op het terrein bij Koningsdag Grootebroek dagprogramma op Koningsdag 27 april Ze draaien 3 dagen, de gegevens staan op Raadhuis Festival - dag 1, Raadhuis Festival - dag 2 en Raadhuis Festival - dag 3De #raadhuistent staat! Nog twee dagen te gaan...! ... See MoreSee Less

View on Facebook