Persbericht 2 verstuurd


Spanning en sensatie bij Koningsdag in Grootebroek

Ieder jaar werd Koninginnedag in Grootebroek groots gevierd. Deze traditie wil het Oranje Comité Grootebroek op de allereerste Koningsdag, zaterdag 26 april graag voortzetten. Talloze attracties worden weer opgesteld en er is overdag gratis entree en deelname aan activiteiten.
Attracties

Langs het parcours staan vele attracties. Jack Dekker de persvoorlichter van het Oranje Comité legt uit: “Dit jaar hebben we extra aandacht gegeven aan een breder pakket van attracties voor allerlei leeftijden. Zo is het aantal attracties voor de jeugd rond 12 jaar uitgebreid. Uitspringers hierin zijn een rodeostier en een klimwand. Vorig jaar waren de trampolines een gigantisch succes, dus die komen ook weer.
Verder staan er natuurlijk de vertrouwde suikerspinnen, diverse luchtkussens en popcorn kraam.”
Bezienswaardigheden, oude motoren
Het programma is een continu proces van oude en nieuwe dingen. Hierbij borduurt het Comité voort op de succesnummers uit het programma van het voorgaande jaar. De stationaire motor vorig jaar was zo’n succes.
Dekker: “Ook weer nieuw voor het komende evenement een andere stationaire motor. Vorig jaar had onze verzamelaar van oude fabrieksmotoren een museale Crossley motor mee. Dit jaar heeft hij weer een ander apparaat mee wat hij kan laten draaien. We kunnen met deze exposant nog jaren voort want hij heeft een uitgebreide collectie van bijzondere en interessante motoren, tot stoommachines aan toe!”.
Dit jaar heeft de exposant een Deutz motor die als lesmateriaal voor de technische hogeschool van Berlijn heeft gediend. De motor is in nieuwstaat en heeft heel weinig draaiuren.
Optredens
Ook nieuw dit jaar is een goochelaar die om 15.00 uur een optreden verzorgt in de feesttent. Mis het niet want dit is echt een verrassende nieuwkomer in het programma en een goochelshow is natuurlijk leuk voor alle leeftijden.
Verder organiseert Dorpshuis de Stek een poppenkast om 16.30 uur.
Langs het parcours wordt je verrast door optredens van de Line Dance groep en de Lutjebroeker blaasband.
Bijzonder
Nog een nieuwe ontwikkeling, de rondvaart door het dorp in het programma van Dorpshuis De Stek. Het duurt een half uur en om 15.00 kun je hiervoor opstappen.
Spektakel
We hebben dit jaar een vuurspuwer op het parcours lopen. Verder andere mystery guests die u tijdens uw bezoek zullen verrassen. Er is ook een optreden van een artiest die vanuit boomstammen met een kettingzaag beelden maakt. Kortom laat je verrassen en verbazen in dit prachtige programma tijdens Koningsdag 2014!
Volg de ontwikkelingen van het programma via twitter https://twitter.com/ocgrootebroek , facebook of de nieuwspagina op de site www.ocgrootebroek.nl


Niet voor publicatie:

Beelden die vrij te gebruiken zijn ter promotie van het evenement zijn te vinden op: http://www.ocgrootebroek.nl/algemenebestanden/persbeelden/index.html

Uw mailadres staat opgenomen in ons persbestand, wilt u zich afmelden stuur dan een mail naar ocgrootebroek@gmail.com

Heeft u aanvullende vragen kunt u contact opnemen via ocgrootebroek@gmail.com uw vragen zullen worden beantwoord door Jack Dekker, die namens het comité de pr en communicatie verzorgt.

Geef een reactie

Volg ons

   

Facebook

5 months ago

Koningsdag Grootebroek

Koningsdag in Grootebroek en Bovenkarspel .2018 ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Koningsdag Grootebroek

wow wat een ruimte voor Raadhuis Festival op het terrein bij Koningsdag Grootebroek dagprogramma op Koningsdag 27 april Ze draaien 3 dagen, de gegevens staan op Raadhuis Festival - dag 1, Raadhuis Festival - dag 2 en Raadhuis Festival - dag 3De #raadhuistent staat! Nog twee dagen te gaan...! ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Koningsdag Grootebroek

Goedemorgen allemaal! De nieuwe #RaadhuisFestival timetable is binnen!
Met als nieuwe binnenkomer, Radio 538's "Die Verrückte Stunde" op Zaterdag! Zien we jullie daar?

Kaartverkoop is aan de deur, entree is €10,-!
Ook is er een passe-partout te verkrijgen voor alle 3 de dagen voor slechts €15,-!

En binnenkort starten we ook met de voorverkoop van tickets bij een select aantal winkels in de regio, hou de pagina in de gaten voor meer informatie.
... See MoreSee Less

View on Facebook